donderdag 22 mei 2014

Lovely laid back Melbourne

En toen waren we opeens weer met z´n 4tjes...in een te gek huis in Melbourne (zal ik later nog eens een blog over schrijven)

Michael heeft ons woensdag van Albury naar ons nieuwe onderkomen gereden waar we hem erg dankbaar voor zijn *smile*
We lunchen nog even gezellig samen en nemen dan afscheid.

Isa is ontzettend moe en we besluiten om de rest van de dag 'thuis' te blijven. Er is heel veel speelgoed en zelfs een Wii, dus we komen de dag wel door.

En dan de stad Melbourne...niet te vergelijken met Sydney. De sfeer is totaal anders, minder grote winkels en veel kleine hippe boetiekjes met te leuke hippe spullen! Alles ziet er zó ongelooflijk prachtig uit ik zou wel van alles willen kopen. Schoonmaakmiddelen zien er nog aantrekkelijk uit...


De temperatuur brengt ons iets dichter bij het idee dat het herfst is in Australië. We moeten wat warme bovenkleding voor de kinderen kopen en we willen even snel de H&M in. Die immense rij die we al 2 dagen voor de ingang zien kan toch nooit voor de winkel zijn???
Wel dus! Maar ja, het is dan ook de allereerste H&M in geheel Australië én de allergrootste van de wereld!
Dankzij de kinderwagen mochten we zomaar even bij de zijdeur naar binnen. En het moet gezegd: het was een hele grote winkel en het zag er prachtig uit! *smile*


We brengen een bezoekje aan het aquarium, vooral een groot succes bij Merijn. Isa vond het ook leuk hoor, maar Merijn staat bijna te springen van geluk en plezier. En maar wijzen... en maar roepen...'mama, kijk die, die, die'.
We halen diverse wandelroutes bij het informatiecentrum op en kiezen voor een route langs arcades en kleine winkelstraatjes. Ongelooflijk genieten en een aanrader voor iedereen die van plan is om naar Melbourne te gaan (als citytrip voor een weekendje ofzo).
Restaurantjes en barretjes ontstaan in een steeg zo breed als ons huis. De inrichting is overal hip (maar niet ongemakkelijk hip) en knus. Je zou werkelijk 6x per dag ergens willen gaan zitten om maar iets van al dit lekkers te kunnen proeven.


Op vrijdag zijn we met de trein naar een suburb gereden om te gaan lunchen bij The Boathouse. Een restaurant van Masterchef jurylid Gary Mehigan. Ik had mij hier natuurlijk enorm op verheugd en was wat gespannen toen we het niet konden vinden en we een half uur te laat bij het restaurant aankwamen. Totaal overbodig...het was zo'n ongelooflijk relaxed restaurant dat de mensen in sportkleding aan tafel kwamen! 
En als je enorme hoge verwachtingen hebt kan het uiteindelijk alleen maar tegenvallen.
We hebben lekker gegeten en gezellig gezeten, maar het was niet bijzonder, bijzonder.
Toch blij dat we het gedaan hebben hoor *smile* 
Verder hebben we heerlijk de tijd genomen om van deze fijne stad te genieten. Overal straatmuzikanten te zien (Pierce brothers is een aanrader; staan zelfs deze zomer op Lowlands), mensen op straat en niet te vergeten de heerlijke koffie die je overal kunt krijgen! Daar hebben we behoorlijk wat geld aan uit gegeven deze vakantie. Wat een feestje zeg *smile*
Ik had best nog wat langer in deze stad willen blijven en wat buitenwijken in willen gaan om die fijne sfeer vast te houden. Maar op zondag gaan we de camper ophalen voor het volgende onderdeel van de reis.

@nnemieke

Nog even wat aanvullende sfeerfoto's...

Hoezo slapen???

Merijntje was plat op zijn voorhoofd gevallen


Ook hier liefdesslotjes aan de brug

Onze vermoeide dochter in haar nieuwe trui

Merijn speelt kiekeboe in de bus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten