zondag 7 juni 2015

BBQ aardappelsalade met parmezaan dipper

Afgelopen vrijdag was natuurlijk een prachtige dag!
De kinderen waren vrij en samen met mijn moeder, een goede vriendin en haar dochtertje waren we om 11 uur al op het Enkhuizer Zand te vinden. Het water was nog wat fris, maar warm genoeg om pootje te baden en af te koelen van het warme zonnetje.






Met zand in onze haren en plakkerig van de zonnebrand hebben we de tweede helft van de middag in de achtertuin doorgebracht. Snel een badje klaargezet onder de parasol en spetteren maar *smile*

's Avonds wilden we bbq-en dus ik had alles al klaar gemaakt. En hoe prachtig de dag begon, zo slecht was het einde; we aten binnen en de laatste stokjes werden van de BBQ afgehaald toen de eerste spetters al vielen. 
Inmiddels was mijn sluimerende hoofdpijn allesbehalve sluimerend en lag ik voor 20.00 uur al op bed.



Maar vandaag gaan we het gewoon nog eens over doen! Met vrienden, die we 9 maanden niet gezien hebben omdat ze op wereldreis waren. En nu al 2 keer in één week...Life is good! *smile*smile*smile*

Een heerlijk bijgerecht voor de BBQ heb je snel gemaakt: aardappelsalade met parmezaan dipper en rode ui.



Het is eigenlijk niet eens een recept te noemen. Zo makkelijk is het!

Gebruik de hoeveelheid aardappelen die je denkt nodig te hebben. Schil, was en snijd in grove stukjes. Kook met wat zout beetgaar en spoel af onder koud water (let op, omdat je de aardappelen al in stukken gesneden hebt is je kooktijd korter).
Meng met ca 5 el yoghurt/crème fraîche en 5 el mayonaise. Voeg naar smaak Parmezaan dipper toe (begin eens met 2 el). Deze dipper ken je wellicht wel van winkels waar ze olijfolie verkopen, je kunt dan altijd proeven met van die kleine soepstengeltjes *smile*
Snipper 1 rode ui heel fijn en meng door de salade.
Voeg peper en zout naar smaak toe en zet weg in de koelkast om goed koud te worden. 
Voor het serveren schep je nog fijngehakte peterselie door de salade. Genieten maar!

Een heerlijke frisse tomatensalade doet het ook altijd goed als bijgerecht. Meestal serveren mensen dat als caprese (tomaat, mozzarella en basilicum) maar wissel eens af met feta in plaats van mozzarella. Heerlijk zoutig voor de afwisseling.



En last but not least: jullie hebben ongetwjfeld allemaal een potje zongedroogde tomaat op olie in je koelkast staan. Gooi de olie zeker niet weg als je tomaatjes op zijn, doodzonde! Die olie is een ongelooflijke goede smaakmaker in je salades. Ook bij deze tomatensalade!

Fijn BBQ seizoen allemaal.

Liefs,
@nnemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten