Als leerkracht ben je natuurlijk aanwezig bij de opbouw van zo'n restaurant en zie je al dat lekkers voorbijkomen. Mjum, mjum, mjummie!
En dan tussen de cake, cakepops en appeltaart zie je opeens baklava of ander lekker Turkse zoetigheid. Wat een traktatie is dat toch.
Alles vers klaargemaakt...een feestje voor het oog maar zeker voor de mond *smile*.
In december zijn we met een klein groepje op workshop geweest en hebben we baklava gemaakt. Afgelopen zondag was het Lahmacun (Turkse pizza) en als verrassing nog Sekerpare (griesmeelkoekjes met amandel en suikerstroop).
Grote schalen, bakken, potten en bergen verse groenten en een heerlijk kopje thee stonden op ons te wachten.

Ik vond het prachtig om te zien dat alles op gevoel werd klaargemaakt, 'ongeveer deze hoeveelheid' en 'een glas van dit'. Niets werd afgewogen en afgemeten...voelen, ruiken en proeven was heel belangrijk!
En daarna natuurlijk met elkaar aan tafel. Genieten van al dit lekkers en de gezelligheid.
Teşekkürler Senay!
@nnemieke
Sekerpare
Ingrediënten:
2 eieren
1 (heel) zakje bakpoeder
1 pakje ongezouten roomboter
1/2 theeglas griesmeel
1 theeglas poedersuiker
4 theeglazen bloem
Hele amandelen voor de garnering
Evt. suikerstroop (3 delen suiker en 2 delen water 5 min. koken en
citroensap toevoegen en af laten koelen)
Eerst alles, behalve de bloem, met de handen kneden. Beetje bij beetje
de bloem toevoegen tot een soepel deeg ontstaat.
Oven voorverwarmen op 200°C en bakplaat bekleden met bakpapier.
Bolletjes maken en een amandel erin drukken.
Ongeveer 20 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn.
Eventueel de suikerstroop erover gieten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten