maandag 3 maart 2014

Nigella bites

Zomaar even een klein receptje tussendoor. Ik vertelde vandaag tijdens de lunchpauze aan een aantal collega's over de 'noten van Union Square cafe' en dacht zojuist...kom, laat ik de rest ook deelgenoot maken van dit lekkers!

Ditmaal zonder eigen foto, maar dat mag de pret niet drukken.


Nigella bites
Heerlijk als appetizer voor de maaltijd met wat olijfjes en plakjes worst. (Ook lekker om zongedroogde tomaten, olijven, ongezouten gemengde noten en 1 ansjovis met wat olijfolie fijn te malen als een soort pesto...en nog gezond ook *smile*)

@nnemieke

Ingrediënten
500 gr gemengde ongezouten noten
2 el grof gehakte rozemarijn (maar ik had gedroogde en dat was ook heerlijk)
1/2 tl cayennepeper
2 tl donkere basterdsuiker
2 tl Maldon (zeezout, dit zijn wat grovere vlokken)
1 el boter, gesmolten

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hussel de noten in een grote kom en verspreid ze op een bakplaat. Rooster ze ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
Roer in een grote kom de rozemarijn, cayennepeper, basterdsuiker, zout en gesmolten boter door elkaar.
Hussel de geroosterde noten grondig door de gekruide boter en serveer ze warm (of koud, haha).
Als je de noten begint te eten, wil je daar niet meer mee ophouden!

1 opmerking: