vrijdag 24 april 2015

Koningsdag?!

Ik moet er nog een beetje aan wennen...Koningsdag. De datum, de naam, de Koningsspelen die eraan vooraf gaan. Afgelopen jaar waren wij Down Under en hebben het eerste feest dus niet meegemaakt.
Gelukkig blijven er ook nog dingen bij het oude: we kunnen helemaal los in/op het oranje -rood-wit-blauw! *smile*


Voor ons dametje en de miniman heb ik bij de Hema een 3-in-1 schmink stick gekocht. Lekker makkelijk en groots resultaat. En ook nog deze leuke clipjes. Het ziet er allemaal super feestelijk uit en het kost geen kapitalen. Persoonlijk vind ik het altijd zonde om een t-shirt voor 1 dag in het jaar te kopen, ook al zijn ze nog zo leuk.
Ik ben van plan om 's ochtends vroeg even zelf een rondje te lopen, er zijn wel wat dingen waar ik naar op zoek wil. 
En wat later op de ochtend zullen we ongetwijfeld nog even gezamenlijk een rondje over de vrijmarkt. Verder zijn er nog vele activiteiten in het dorp waar we altijd nog even naar toe kunnen.
Je weet op zo'n dag nooit precies hoe het zal verlopen. Fijn idee toch?!


Om die reden heb ik hier een super simpel -oranje- recept voor jullie: zoete aardappelsalade met feta en granaatappel. Heerlijk met een kingsburger (bij de keurslager) *smile* met piri-piri kruiden voor wat pit. Een crunchy groene salade erbij (vers uit de tuin) en klaar ben je!


Nog even een handigheidje voor jullie: als je zelf een dressing maakt voor salade kun je makkelijk alles in een schoon glazen potje doen. Deksel erop en goed schudden. Je krijgt een heerlijke dikke dressing en je hebt nauwelijks afwas. *smile*


Ingrediënten voor 4 personen:
4 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
1 el olijfolie
peper en zout naar smaak
1 cup granaatappelpitjes
1/2 cup pistachenoten
1/2 cup feta

Voor de dressing:
2 el granaatappelsap
2 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
1 el honing
peper en zout naar smaak


* Verwarm de oven voor op 165 graden.
* Meng de zoete aardappel op een ingevet bakblik met de olie en peper en zout.
* Na ca 15 minuten even roeren en na ca. 30 minuten zijn de aardappelen gaar.
* Snijd ondertussen de feta in blokjes en de pistachenoten grof.
* Meet alle ingrediënten voor de dressing af in een glazen potje. Deksel erop en schudden maar!
* Als de aardappel gaar is meng je alle ingrediënten in een grote schaal en husselen maar.

Eet smakelijk en -alvast- een fijne Koningsdag allemaal.

Liefs,
@nnemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten