zondag 17 augustus 2014

Chocolade koekjes

In de vakanties proberen Isa en ik altijd iets lekkers te maken. Vorige week was het dan ook tijd om de schorten voor te binden.
Het probleem was alleen dat ik niet zoveel in huis had...ik ben flink gaan sprokkelen en we konden toch iets lekkers maken van de volgende ingrediĆ«nten:
maria biscuitjes
marshmallows
chocolade
versiersels en/of kokos



Men neme 20 koekjes en je legt de helft daarvan op een bord.


Grapje van Isa...*smile*

Vervolgens verdeel je de marshmellows over de koekjes. Het beste is om grote marshmallows te gebruiken, maar die had ik nu niet.



Dan zet je het bord voor ca 10 seconden op de hoogste stand in je magnetron. Het is de bedoeling dat ze verdubbelen van omvang. Als dat niet het geval is zet je ze gewoon langer in de magnetron.
Druk dan voorzichtig de andere biscuitjes er bovenop. De marshmallows zijn nu heet!



De koekjes moeten nu een beetje afkoelen en dat geeft je de tijd om de chocolade au-bain-marie te laten smelten.
Je zet hiervoor een pan met een laagje water op het vuur en hangt er een schaal met de chocolade in. Belangrijk is dat de bodem van de schaal het water niet mag raken, het moet er iets boven hangen!



Zodra je chocolade gesmolten is kun je de koekjes erin wentelen en versieren.
Op bakpapier kun je ze makkelijk in de koelkast wegleggen zonder dat ze vastplakken. 

Als de chocolade hard geworden is komt het leukste deel...






Veel plezier!
@nnemieke

1 opmerking: