dinsdag 9 december 2014

Maakmagazine

Het is al even geleden dat ik op Instagram een oproep las van de makers van het Maakmagazine. Het Maakmagazine is een nieuw blad voor creatievelingen. Kijk maar eens hier als je meer wilt weten.
Ze waren op zoek naar mensen die een klein stukje wilde schrijven over een leuke kersttraditie of belevenis.


Het Maakmagazine, kersteditie

Ik heb gereageerd en mocht een stukje schrijven over onze kerstpicknick. Superleuk! Ik blijf het zelf ook nog steeds iets enorm leuks vinden namelijk *smile*


Het Maakmagazine kreeg ik vandaag in de brievenbus, het was een speciale editie met leuke goodies...supertof!



Ik hou van internetbestellingen bij kleine ondernemers...


Het is zo immens veel dat het niet eens knap op de foto past!


Kaarten van Ankepanke, winkelvanpapier en kekootje

En kijk: mijn stukje over de kerstpicknick. Hoe leuk is dat?!



Ik ga nog even genieten van dit mooie magazine. Even een rustmomentje inbouwen alvorens de kerstboom hier in huis zijn plek gaat vinden.

Voor ons vrij vroeg, maar we gaan in de kerstvakantie nog heerlijk een week naar Frankrijk om te skiën en anders heeft het geen zin meer om de boom op te zetten.


Prachtige prent van inkies

I know, alweer op vakantie! 2014 was wat dat betreft écht een heel goed jaar voor ons *smile*

Liefs,

@nnemieke

Voor wie het stukje graag wil lezen en liever zonder vergrootglas erbij:


Tijdens een kerstbrunch met vrienden op 1e kerstdag 2001 kwamen we gezamenlijk tot de conclusie dat het zo jammer is om 2 dagen binnen te zitten. Spontaan ontstond het idee om de volgende dag te gaan picknicken...
Met een klein groepje (de harde kern ;)) hebben we daad bij woord gevoegd: we hebben onze keukenkastjes leeggeplukt en hebben in Bergen zitten picknicken.
Dat eerste jaar was eigenlijk wel de allerleukste! Omdat we totaal geen voorbereidingen konden treffen hadden we de gekste dingen mee, veel te veel warme chocolade, 3 bussen slagroom, warme rookworst, broodjes, kerstkransjes noem maar op. Veel te veel en alles dubbel.
Na het picknicken hebben we nog een fijne wandeling gemaakt...in een mega hagelbui!
Toch mocht dat de pret niet drukken en het jaar daarna zijn we weer geweest, met een iets grotere groep. De voorbereidingen werden getroffen, afspraken gemaakt over wie wat zou meenemen en we hebben dat jaar in de regen zitten picknicken. Maar mensen wat een lol hadden we.
En zo hebben we eigenlijk alle weertypen wel voorbij zien komen. Hagel, regen, sneeuw (is wel het allerleukste voor het échte kerstgevoel) en zon. We hebben ook een jaar in onze t-shirtjes buiten gezeten. En altijd netjes met een kleed op de grond.
De grootte van de groep varieert ook ieder jaar, we zijn met 6 geweest, maar ook met 12, zonder kinderen, met kinderen...
Het is zo heerlijk om na kerstavond en 1e kerstdag een dag in de buitenlucht door te brengen met goede vrienden.
We zoeken ieder jaar een andere locatie, gaan dan fijn picknicken, maken een lange wandeling en sluiten in een restaurant af met warme chocolademelk. Daarna gaat iedereen zijn eigen weg weer.

Een heerlijke traditie dus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten