vrijdag 26 december 2014

winter negroni's

Een kruidig aperitief voor een feestelijke winteravond.

Op het moment dat ik dit blog plaats, ben ik zelf onderweg naar de sneeuw (bijna dan, ik besluit het namelijk toch al de avond van 2e kerstdag te plaatsen). En als het goed is liggen er bergen en bergen op ons te wachten *smile* Het schijnt nogal koud te worden (-22 overdag), maar dat hebben we eerder meegemaakt en klinkt kouder dan het werkelijk is (zei ik hoopvol)

En toch nog even een receptje uit de kersteditie van Jamie magazine voor jullie:
Deel 1: kruidige gin
100 gr fijne kristalsuiker
4 kruidnagels
geraspte schil van 2 sinaasappels
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
1 steranijs
500 ml gin

Maak dit recept minstens 1 week van te voren zodat de smaken goed in kunnen trekken! (3x raden wie dit niet goed gelezen had??!!)



Doe alle ingrediënten behalve de gin in een kleine pan met dikke bodem. Breng het mengsel aan de kook tot er een siroop ontstaat. Laat afkoelen.
Schenk de afgekoelde siroop met alle ingrediënten in een glazen fles en schenk de gin erbij. Schud goed en laat dus minstens 1 week trekken. Zeef voor gebruik.

Deel 2:negroni
140 ml kruidige gin
100 ml campari
100 ml vermout
4 schijfjes sinaasappel
ijsblokjes

Verdeel twee handenvol ijsblokjes over 4 whiskyglazen. Meng de ingrediënten in een kan door elkaar, roer goed en verdeel de drank over de 
glazen. Garneer met de schijfjes sinaasappel.
Het is een vrij bitter drankje, dat je het weet voor je een eerste slok neemt *smile*

Voor wie het leuk vindt om te weten, je kunt variëren op dit recept.
100 ml gin, 100 ml campari, 100 ml vermout is de basis van de negroni. 3 Gelijke delen dus. 
In Italie bestaan 2 variaties: Negroski (wodka ipv gin) en Sbagliato (wijn ipv gin).
In de zomer kun je nog sodawater toevoegen. Dan is het een heerlijk verfrissende cocktail!


Proost!
@nnemieke


Geen opmerkingen:

Een reactie posten