zondag 15 februari 2015

sst...it's a surprise

En dat bleek het ook echt te zijn voor manlief.

Hij maakte het nog wel even extra spannend door vrijdag en een gedeelte van de zaterdag met de griep op bed te liggen, maar het kwam helemaal goed.

Samen met mijn zus heb ik de hele middag in de keuken gestaan, onze eigen keuken welteverstaan. Dat doen we wel vaker, dus we hadden er een bijzonder goede verklaring voor. Niets aan de hand dus. *smile*

We zijn nog, een soort van rustig, even uit eten geweest met z'n tweetjes (om 20.05 uur heb ik met klem om het hoofdgerecht gevraagd omdat we het anders écht niet zouden gaan redden) en om 21.00 uur reden we ons garagepad op.

SURPRISE!!!!

De kamer stond vol vrienden en familie, de tafel was gedekt, de ballonnen hingen aan het plafond en de wijn stond koud. Het feest kon beginnen *smile*


Wat stond er zoal op tafel???

Zalmcarpaccio met peer, kapperbes en tuinkers
Krieltjes met zalmkuit
Mini polentamuffin met knoflookgarnaal
Bruschetta met feta,rucola en paddenstoel
Witte bonen humus met citroen
Pizzabrood met mozzarella
Maar ook nog...
* stokbrood met garnalen en mierikswortelroom. Het aangepaste recept vind je hier.
* Thaise saucijzenbroodjes (recept houden jullie nog te goed)
* Thaise gehaktballetjes. ZALIG!!! Het recept vind je hier.
* Olijven met vermout
* Olijven met citroen en chilipeper
* Tortillachips met verse guacamole 
En als extra dip had ik nog een mannelijke variant gemaakt *smile*: buffalo chicken beer dip. Het recept vind je hier.

Je ziet veel links in dit bericht, ik had op Pinterest een geheim bord gemaakt 'mannenfeest' waar ik allerlei ideetjes heb opgeslagen.

De overige hapjes heb ik uit een fantastisch kookboek gehaald: LEKKER HAPJE
Een heel fijn boek met vrij exclusieve hapjes. 
Vandaag zal ik het recept van de mini-polentamuffins met knoflookgarnaal met jullie delen.

Dank allemaal voor het zo geweldige feestje!

Liefs,
@nnemieke

Ingrediënten voor ca 30 stuks
250 gr bloem, gezeefd
110 gr polenta
1 el bakpoeder
55 gr suiker
2 eieren, licht geklutst
125 gr boter, gesmolten
250 ml melk
3 el fijngehakte dille
1 el citroensap
1 tl mierikswortelroom
250 gr mayonaise
30 kleine garnalen

*Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinvorm licht in.
* Zeef de bloem boven een grote kom, voeg polenta, bakpoeder, suiker en 1/2 tl zout toe en meng goed.
* Voeg ei, boter en melk toe en roer tot alles net gemengd is.
* Vul de muffinvormen en bak 15-20 minuten of tot ze lichtbruin zijn.
* Stort ze op een taartrooster en laat afkoelen.

*Meng dille, citroensap, mierikswortelroom en mayonaise en breng dit royaal op smaak met zout en zwarte peper.

* Verwarm olijfolie en voeg 2 tenen geplette knoflook toe. Bak de garnalen tot ze mooi roze en krom zijn. Breng op smaak met peper en zout.

* Snijd van elke muffin het kapje af en schep een beetje dillemayonaise erop.
* Garneer met een garnaal en maal nog wat zwarte peper erover.

1 opmerking: