zaterdag 22 februari 2014

Jamie in 15...@nnemieke in 30...

Vandaag moest er 'makkelijk' gegeten worden, de dag zat een soort van vol namelijk. Hoe vol kan je dag eigenlijk zijn als je rustig op de bank zit te wachten op 2x goud terwijl 6 anderen het werk moeten doen?? *smile*
Maar goed, de dag zat vol en een gezonde maaltijd zou geen overbodige luxe zijn.

Dus wilde ik Jamie best nog een kans geven. Vorige keer heb ik heerlijk gegeten, maar waren het toch écht geen 15 minuten waarin ik de maaltijd op tafel kreeg ondanks mijn goede voorbereiding (je hebt namelijk al bijna 15 minuten nodig om alles klaar te zetten zoals pannen kokend water, schalen, materialen, snijmachines etc etc.).

Geniale Griekse kip zou ik vanavond gaan maken.
Met hulp van manlief deed ik er wederom 30 minuten over om deze maaltijd te bereiden, ditmaal zonder goede voorbereiding en een overvolle keuken omdat de ingrediënten voor de 2 taarten die ik nog moest bakken ook op het aanrecht stonden...

En toch: het waren dan wel 30 minuten in plaats van 15. Het was een maaltijd om te smullen, de schaal ging leeg en het was supergezond. Een supermarkt pizza kan hier echt niet tegenop!

Eet smakelijk,
@nnemieke




Ingrediënten:
Couscous
300 gr couscous
2 paprika's, verschillende kleuren
1 verse rode paprika
4 lente-uitjes
1/2 bosje verse dille
200 gr zoete diepvrieserwtjes
1 kleine handvol zwarte olijven
2 el extra vierge olijfolie
40 gr feta
Kip 
2 kipfilets van 200 gr elk, zonder vel
1 volle tl gedroogde oregano
1 tl gemalen piment (of chilipoeder)
1 citroen
olijfolie
Tzatziki
1/2 komkommer
250 gr volle yoghurt
1/2 citroen
1/2 bosje verse munt

Doe 1 mok couscous en 2 mokken kokend water met een snuf zout in een kom en dek hem af. 
Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper en zout, oregano, piment en fijn geraspte citroenschil door elkaar. Vouw het papier over de filets en sla ze plat met een deegroller tot een dikte van 1,5 cm. Leg ze met 2 el olijfolie in een grillpan, keer ze na 3 tot 4 minuten om en bak ze goudbruin en gaar.
Blancheer de doperwten eventjes in een pan met kokend water.
*
Rasp de komkommer op de grove kant van een rasp. Strooi er een flinke snuf zout op en knijp er met schone handen zoveel mogelijk vocht uit. Doe de pulp met de yoghurt,het sap van 1/2 citroen en een snuf peper in een kom, hak de bovenste helft van het bosje munt fijn en roer het door de tzatziki. Verwijder de steeltjes en zaadjes uit de paprika's en de Spaanse peper en hak ze samen met de schoongemaakte lente-uitjes en dille fijn in de keukenmachine. Strooi ze op een grote schaal of een groot bord.
*
Snij de olijven in grove stukken en strooi ze met de doperwten over de groenten in de schaal. Besprenkel het geheel met het sap van de citroen  en de olijfolie. Schep de boel een beetje om, strooi er de couscous over, hussel alles door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.
Leg de gebakken kipfilets op een plank en snijd ze in reepjes. Verdeel ze op de couscous.
Verkruimel er de feta over en serveer de tzatziki er in een kommetje bij.

2 opmerkingen: