donderdag 27 februari 2014

Zoete broodjes bakken

De maand februari schiet al lekker op en hoewel ik veel gebakken en gekookt heb deze maand stonden er nog 2 belangrijke recepten op mij te wachten.

Dus gistermiddag maar weer eens in de keuken gedoken om zoete broodjes te bakken...voor Emmy. Vruchten-notenbroodjes met een suikerlaagje wel te verstaan.


Wederom een vrij eenvoudig recept, maar wat een lekker resultaat!
Ik heb de broodjes in kleine vormpjes gebakken maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen die op voorraad heeft. Een groot broodblik volstaat uiteraard ook, de oventijd zul je dan moeten verlengen tot ca 45 minuten. Check dan even de gaarheid door er met een satéprikker in te steken. Komt de prikker er droog uit, dan is je brood klaar.

Heerlijk voedzaam broodje, kan met een beetje boter of jam. Maar, zeker als het nog warm is, ook prima te eten zonder iets erop.
Vanochtend heb ík in ieder geval heerlijk ontbeten! *smile*

@nnemieke


Ingrediënten:
200 gr bruine basterdsuiker
250 ml volle yoghurt
3 eieren, gesplitst
2 el plantaardige olie
2 tl bakpoeder
125 gr gemalen amandelen
200 gr rijstebloem
140 gr gemengde, gedroogde vruchten en noten, kleingesneden

Voor het suikerlaagje:
50 gr witte suikerklontjes
1 eiwit, schuimig geklopt

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet 8 losse minibakvormpje in en bekleed de bodem en de 2 lange zijden met een velletje bakpapier.
Roer in een kom de suiker, yoghurt, eierdooiers en olie door elkaar met een houten lepel, tot je een glad beslag krijgt. Meng er de bakpoeder, amandelmeel, rijstebloem, een snufje zout en het noten-vruchtenmengsel door.
Klop in een andere kom de eiwitten tot stijve pieken en spatel ze luchtig door het beslag. Vul de broodvormpjes bijna helemaal en bak ze 18-20 minuten tot ze goudbruin en gerezen zijn.
Doe voor het suikerlaagje de suikerklontjes in een stevig plastic zakje en plet ze grof met een deegroller.
Bestrijk de bovenkanten van de broodjes met wat eiwit en strooi er de geplette suikerklontjes over.
Bak de broodjes nog 5-6 minuten tot de suiker een beetje smelt en een in het midden gestoken satéprikker er droog uitkomt. Laat 20 minuten afkoelen in de vorm.
Neem eruit en laat op een taartrooster verder afkoelen (of eet ze lekker warm op *smile*).





Geen opmerkingen:

Een reactie posten