zondag 12 januari 2014

Nieuwjaarsborrel

Een kleine 5 jaar geleden zijn wij verhuisd naar ons prachtige huis aan het water.
Wát een verschil kan de locatie van je huis je thuisgevoel veranderen!
De wijk waarin we wonen is licht en ruim, vol kinderen en toch is het overdag een oase van rust. Dagelijks een heerlijk thuiskomen dus.

Al snel hadden we fijn contact met onze buurtjes en ik bedacht rond de kerst dat het best leuk zou zijn om in het nieuwe jaar met ons deel van de straat een toast uit te brengen op het jaar dat zou komen.
Samen met onze buurtjes hebben we glühwein, chocolademelk, slagroom, koekjes en zoutjes ingekocht. De buren kregen een uitnodiging in de bus voor de winterborrel en de voorbereidingen waren klaar.
Op de avond zelf haalden we de statafels uit de schuur, de terrasverwarmers en de houtkacheltjes uit de tuin en rond 20.00 uur kwamen de eerste buren voor een nieuwjaarsgroet.


En omdat het zo gezellig was het eerste jaar is het nu een kleine traditie geworden. Al voor het 4e jaar houden we in het 2e weekend van het nieuwe jaar een winterborrel, gewoon buiten op het garagepad. De buren komen voor een warm bekertje chocolademelk of glühwein...maar vooral voor een gezellige praatje met elkaar.

En dat voelt dus ook als thuiskomen...

*@nnemieke*



1 opmerking: