donderdag 29 januari 2015

Air bnb

airbnb...ik vermoed dat de meesten van jullie het principe wel kennen. Voor wie dat nog niet weet: particulieren verhuren hun huis appartement, kamer via een organisatie.

Een vriendin van ons verhuurde haar huis regelmatig op deze manier en gaf ons het advies om voor Australië eens te onderzoeken of het interessant zou zijn. En dat was het zeker!

Als gezin vind ik het best lastig om een fijne slaapplek te vinden voor meerdere dagen. Een hotelkamer is vrij duur, bovendien moet je dan zo'n beetje gelijk naar bed met de kinderen omdat ze anders niet kunnen slapen ivm licht en geluid. En ook een appartement is een vrij prijzige oplossing.

In Sydney waren de prijzen enórm hoog: je betaalde rustig AS 400,- per nacht voor een gezinskamer. Dan zouden we al ca. 1200 euro kwijt zijn aan alleen de hotelkosten in Sydney, best een dure onderneming dus!
In Sydney sliepen we in een oud Victoriaans huis met 
bijbehorende krakende vloeren...

... mooie details...

...én een tuin!

Uiteindelijk hebben we in Sydney én in Melbourne in een airbnb huis geslapen en beide zijn ontzettend goed bevallen! De kinderen hadden een eigen slaapkamer inclusief speelgoed, er was een woonkamer, keuken, master bedroom *smile*, wasmachine, afwasmachine, tuin etc. etc. En dat voor maar 100 euro per nacht. Koopje dus!!
Daarnaast heb je -in sommige gevallen- even contact met de eigenaar en hebben ze leuke tips voor je...

In Melbourne was het heerlijk licht, fris, wit

hip...

en inclusief speelgoed voor de kinderen.

Vorig jaar zomer hebben we met z'n tweetjes gebruik gemaakt van een airbnb appartement in Amsterdam. Dat is ons ook erg goed bevallen, maar voor de prijs hoef je het dan niet te doen. Eerlijk is eerlijk. Er zijn genoeg goedkope aanbieders voor een weekendje weg. Het fijne was wel dat we direct tegenover het Westergasfabriek terrein zaten en na het festival alleen maar de straat hoefden over te steken.

Als je in de zomervakantie na het kamperen nog een aantal dagen op de terugreis wil doorbrengen in een toffe stad kan ik het je zeker wel aanraden. 

Kritische noot op het einde van dit lovende verhaal *smile*; zorg dat je contact hebt met iemand waarbij het annuleren van de locatie niet eenvoudig is (dat geven ze allemaal aan). Dit werkt 2 kanten op. 
Ik zat op de ochtend van ons vertrek kotsmisselijk in de auto omdat de verhuurster van het appartement in Sydney had geannuleerd.*no smile*
Binnen een dag hadden we een ander huis en we kregen een korting via de organisatie, maar het was wel even een enorme domper.

Maar...als dat even in de gaten houdt heb je het heerlijk. Lekker privé en weinig gedoe!

Liefs,
@nnemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten